İletişim

İletişim Nedir?

İletişim: Kişiler arasında, duygu, düşünce, bilgi ve haberlerin, kişiden kişiye karşılıklı olarak aktarılmasına denir.

İletişim Teknolojileri: İnsanlar arasında haberleşme ve iletişimi sağlayan araçlara denir.

Mobil ( Seyyar ) İzleme:Kara,hava,denizde ki her türlü taşıtın uydudan alınan sinyallerle yerlerinin harita üzerinde izlenmesini sağlayan sitemdir.

GPS (Küresel Yer Belirleme):Dünyanın herhangi bir yerinde hava şartları ne olursa olsun 7 gün 24 saat size konumunuzu bildirmektedir.

GPRS: GSM altyapı’ sını kullanarak yüksek hızda Data alışverişi sağlayan bir Teknolojidir. GPRS’in internete bağlanmak, telefona müzik indirmek veya program indirip yüklemek, anlık bilgileri almak gibi işlevleri vardır.

GSM: Bir cep telefonu iletişim protokolüdür.

Araç Takip Sistemi: Araçların GPS uyduları sayesinde 7 gün 24 saat internete bağlı bir bilgisayar, akıllı telefon, tablet vs. üzerinden takip ve kontrol edilmesini sağlayan sistemlerdir.

Araç Takip Sistemi Çalışması: Araçlara monte edilen araç takip cihazı GPS uyduları aracılığıyla aracın bulunduğu yeri ve araca ait bilgileri GSM/GPRS hattına iletir. İletilen bilgiler GPRS ve İnternet aracılığıyla Serverlarda saklanır. Araç sahipleri diledikleri anda bilgisayarlarından tablet ya da akıllı telefonlarından araca ait geçmiş ve güncel bilgilere ulaşabilirler. Dilerlerse şoförlerin yaptığı ihlalleri e mail ya da sms olarak alabilirler.

Araç Takip Sisteminin Kullanıldığı Alanlar

- Hizmet Araçları (Dozer, Grayder, Kepçe, Hazır Beton Kamyonları, Çöp Kamyonları)

- Şehirlerarası yolcu taşımacılık (turizm ve seyahat) firmaları,

- Şehir içi yolcu taşımacılık firmaları,

- Şehir içi yük taşımacılık ve dağıtım firmaları,

- Sıcak satış ve dağıtım yapan firmalar,

- Araç Kiralama firmaları (Rent-a-Car),

- Kamu kurum ve kuruluşlarının yolcu, hizmet ve resmi araçları,

- Şehir içi servis araçları,

- Otomotiv Sektörü,

- Dağıtım Şirketleri,

- Zırhlı Araçlar, Güvenlik Araçları,

Araç Takip Sisteminin Faydaları:

1) Yakıt Tasarrufu:

Kontrol kiti sayesinde araçların yakıt tüketimleri analiz edilebilir.

2) Personel Verimliliği:

Personelin mesai dışı araç kullanımı gereksiz yere bekleme yapması, müşteri ziyaret zamanları araç takip sistemi üzerinden takip edilebilir

3)Araç Güvenliği:

Hırsızlığa karşı araç motor blokaj kiti sayesinde araç çalınması durumunda uzaktan araçların motorları bloke edilebilmektedir. Bu sayede araçların çalınması veya araç içinde bulunan ürünlerin güvenliği sağlanabilmektedir

4) İş Koordinasyonu:

Araçların anlık konumları tespit edilebilmesi sayesinde personelin iş koordinasyonu merkezden yönlendirilebilir.

5) Ürün Güvenliği:

Ürünlerin sevkiyat sırasında sıcaklık değerlerinin ölçülebilmesi, araç kapılarının herhangi bir zaman diliminde açılması gibi farklı sensör seçenekleri ile araç içinde bulunan ürünlerin güvenliği sağlanır.

6) Bakım Giderleri:

Araç takip sistemi sayesinde Araçların kilometre kontrolü, mesai dışı araç kullanımı, rota ihlali ve hatalı kullanımlarından doğacak olan fazla km yapılmasının önüne geçilmiş olur Bu da bakım giderlerini düşürmüş olur.